Újabb izgalmas grafikonok a KSH-tól: 120 év interaktív korfája előrejelzéssel 2060-ig - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Újabb izgalmas grafikonok a KSH-tól: 120 év interaktív korfája előrejelzéssel 2060-ig

Lean Six Sigma pont hu - LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Általános ·
Tags: KSHStatisztikainteraktívgrafikon
Újabb izgalmas grafikonok a KSH-tól: 120 év interaktív korfája előrejelzéssel 2060-ig


Az interaktív korfa – nevét alakjáról kapta – nemek szerint ábrázolja a népesség korösszetételét, mutatja annak időbeli változását. Formája jelzi az adott népesség korstruktúrájának típusát:

  • piramis vagy gúla: fiatal korösszetételű népesség–szaporodó típus,
  • hagyma vagy urna alak: öreg korösszetételű népesség–fogyó típus,
  • harang alak: stacioner, változatlan korösszetételű népesség.

Ez az alkalmazás Magyarország népességének nemenkénti korösszetétel-változását mutatja be 1870-től egészen 2060-ig.
Az adatok forrása:
  • 1870–1949: népszámlálás
  • 1950–2017: statisztikai évkönyvek (történeti statisztikai idősorok segítségével korrigált adatai), belső adatbázis
  • 2018–2060: a Népességtudományi Kutatóintézet 2013-ban készült népesség-előreszámítása

Esetleg megnézné régiónként az 1980 és 2017 közötti időszakot?
Amennyiben igen, akkor kattintson ide!

Ön hogyan próbálná vizuálisan megjeleníteni vállalata üzleti kulcsfolyamatának mutatóit?
Milyen grafikont, elemzést választana, amellyel felkeltheti kollégái érdeklődését, vagy meggyőzheti üzleti partnereit az Ön álláspontjáról?

Beszéljen mindig adatokkal! Támassza alá mondandóját mindenki számára érthető elemzésekkel, grafikonokkal!

Statisztikai alapú problémamegoldásról, valamint izgalmas grafikonok készítéséről olvashat
a Lean Six Sigma folyamatfejlesztés kézikönyvben és a tartozó e-learning portálon.Tekintsen bele a könyvbe és rendelje meg a fenti képre kattintva, vagy jelentkezzen Lean Six Sigma képzéseinkre!

Jó folyamatfejlesztést kívánok!
Fehér Norbert


A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. Lean Six Sigma filozófiája: A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft - egyesek szerint Magyarország legfelkészültebb és legjobb ár-érték arányt nyújtó Six Sigma képzési és tanácsadási szolgáltatója - vallja, hogy hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára kulcs üzleti folyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Célja, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és Six Sigma projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási tanácsadás révén. Ezáltal a Lean Six Sigma tanácsadásban résztvevő vállalatok versenyképessége javul, hatékonyabban és veszteségmentesen képesek kulcs üzleti folyamataikat működtetni, meglévő vevőik igényeit kielégíteni, vagy új piacokat megszerezni és hosszútávon fenntartani. Six Sigma Green Belt és Six Sigma Black Belt képzések segítségével tanuló szervezetté a Six Sigma tanácsadásban résztvevő vállalat tanuló szervezetté alakul át, így a munkatársak motiváltsága megnő, kreatívabb, jobb problémamegoldókká válnak. Six Sigma képzés és projektmenedzsment során a résztvevők megismerkednek a DMAIC folyamat lépéseivel egészen a projekt alapító okirat készítésétől, a folyamattérkép megrajzolását követően, a mérőrendszer analízissel, vagy angolul gage R&R-ral. Six Sigma projektjükben statisztikai adatgyűjtést követően folyamatképességet számítanak, hipotéziseket fogalmaznak meg, amelyeket statisztikai elemzésekkel fogadnak el, vagy cáfolnak meg, hogy a kulcs folyamatot jellemző probléma gyökéroka feltárásra kerüljön. A megoldás helyességét statisztikai módszerekkel ellenőrzik, s végül a Lean Six Sigma projekt eredményeket statisztikai folyamat kontroll grafikonokkal (SPC grafikon) ellenőrzik, s a Six Sigma projekt szempontjából kritikus inputokra toleranciákat, illetve kontroll tervet határoznak meg. A Lean Six Sigma projekt végrehajtása során részletesebben ismerik meg az üzleti folyamatokat, feltárásra kerülnek újabb folyamatfejlesztési lehetőségek, amelyekre újabb Lean Six Sigma projektet indíthatnak ezáltal valódi folyamatos folyamatfejlesztést végrehajtó tanuló vállalattá válik a szervezet.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz